Reklaam sulgub sekundi pärast

LIHTNE JA TERVISLIK! Vaata, kuidas valmistada Kristjan Jõekalda legendaarseid purgitomateid

Kristjan Jõekalda
Kristjan ja tema tomatid. Foto: Erakogu

Pimedad sügisilmad on kohal ja miks mitte tervist hoida imemaitsvate ning vitamiinidest pakatavate marineeritud tomatitega! Ühed kuulsaimad purgitomatid pärinevad armastatud telemehe Kristjan Jõekalda sulest ja nüüd jagame me seda retsepti ka teiega!

Kristjan Jõekalda on juba aastaid tegelenud hobikorras tomatite marineerimisega ja kõigi maitsjate seas on see tõeline hitt. Vaata intervjuud ja proovi ka ise valmistada!

Kristjan Jõekalda purgitomatite retsept

Vaja läheb:

26 tühja 0,5 liitrist purki

30 karpi 250 g kirsstomateid

6 liitrit vett

18 spl soola

18 spl suhkrut

20 loorberilehte

86 vürtsipipart

20 nelgitera

2 kaneelikoort

45 spl 9% äädikat (kui on 30% äädikas, siis 200 ml äädikat ja 400 ml vett)

5 pisut alla keskmise suurusega sibulat

4 pakki 70 grammist toiduželatiini

Tee nii:

Pese tomatid ja lao ääreni purki. Sibulad panna patta kooritult, aga tervelt. Kalla kogu hunnik maitseaineid keevasse vette. Keeda kogu mödi umbes 5 minutit ja kurna läbi sõela teise potti. Lisa želatiin ja sega hoolikalt, kuni kõik on sulanud. Siis lisa äädikas.

Kalla marinaad tomatitele peale ja pane ilma kaaneta purk kümneks minutiks 85-kraadisesse vette. Pärast keera kaas peale ja aseta tagurpidi jahtuma. Kui marinaad on juba parajalt kallerdunud (toatemperatuuril järgmisel päeval, jahedas 4-5 tunniga), keera purk õiget pidi, siis ei jää tomatid kallerdisest välja.

Kommentaarid puuduvad