Tippkokk ja maineka restoraniketi omanik Tõnis Siigur on olnud paljude tähtsate välismaisete külaliste võõrustajaks Eestis, pakkudes neile imelisi maitseelamusi. Üks nendest on olnud ka sel nädalavahetusel kroonitav Briti kuningas Charles.
Siigur käis ta külas “Stuudio” saates ja meenutas, kuidas ta 2001. aastal Schlössle hotellis kokana töötades toonase prints Charlesi jaoks menüüd paika pani. “Ametlikku õhtusööki mul ei õnnestunud teha, aga ma pidin hoolt kandma kõige muu eest, mis toimus hotellis. Raider edastati aga kõigile ja see oli 3 lehekülje pikkune, seal olid väljatoodud kõik toorained ja eelistused ning asjad, mida ta ei tohiks või ei taha süüa. Alati see ei ole mõistlik, aga tema puhul oli kolm asja, mida ta ei söönud: nendeks olid must kohv, šokolaadi ta ei armastanud ja küüslauku ei söönud,” meenutab Tõnis.
2006. aastal õnnestus Tõnisel koostada menüü meie seast tänaseks lahkunud Briti kuninganna Elisabeth II jaoks. “Väga lihtne oli – eelroaks oli salat, pearoaks oli veiseliha puravikkudega ja desserdiks oli šokolaad,” räägib Tõnis.
Vaata videost, kuidas võrdleb Tõnis kuningliku perekonna liikmetele kokkamist ja Michelini tärni saamist!
Taits
Mõttetu saade