Reklaam sulgub sekundi pärast

Gurmaanid, rõõmustage! Eesti restoranidele hakatakse andma Michelini tärne

BNS

NOA
Foto: Tiit Blaat/Delfi

Prantsuse restoranigiid The Michelin Guide teatas neljapäeval, et laieneb Eestisse ning 25. mail kuulutatakse välja ka restoranigiidi pääsenud restoranid.

Eestisse tulekust andis BNS-ile teada Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) ja Kredexi ühendasutus. Ühendasutuse teatel on tegu suure mainelise võiduga Eesti turismisektorile. 

"Liitumine Michelini perega teeb meid rahvusvaheliselt tuntumaks, arusaadavamaks ja võrreldavamaks – ning rõhutab ka meie väärtusi ja eripära. Tipptasemel toidukultuur on üks olulisemaid põhjusi, miks kuhugi reisitakse," ütles ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt pressiteates.

"Eesti gastronoomiamaastik on paljudele küll veel üpris tundmatu, ent kannab tugevaid, põnevate mõjutustega traditsioone. Uuendusliku lähenemisega tippkokad tõlgendavad Eesti kulinaarset pärandit kõige kaasaegsemal viisil," märkis Michelin Guide‘i rahvusvaheline juht Gwendal Poullennec.

Visit Estonia veebilehel avaldatud teate järgi on The Michelin Guide jõudnud ligi 40 riiki, soovitades üle 15 000 restorani, millest tärnidega restoranide osakaal on umbes viiendik.

Parimad restoranid kuulutatakse välja igal aastal. Kõige kõrgemaks tunnustuseks on tärnid, mida on võimalik saada kuni kolm. Kui restoran tärnideni ei küüni, kuid on siiski heal tasemel, tuuakse see giidis esile ühega kahest tunnustusest – Bib Gourmand või Michelini roheline tärn.

Tunnustamine põhineb sõltumatutel hindamistel, mis toimuvad igal aastal ning võivad restoranidele nii tunnustust lisada kui ka seda vähendada või hoopis ära võtta.

Michelini hindajad on alati anonüümsed, nad ei tutvusta end restoranile ja tasuvad toidu eest ise.