RETSEPTID 4-le EELROOG Singapur kinoa / lõhe / kurgi kaaviar / wakame / marineeritud ingver / rohke köögivili Salat 50 g redis 100 g värske kurk 100 g porgand 30 g marineeritud ingver 30 g toores must kinoa maitse järgi mikroürdid näpu otsaga igasse portsjonisse seesamiseemne mix 5-7 lehte värsket koriandrit Avokaadokreem 200 g avokaado 1 spl sidrunimahl maitseks sool Valmistamine: Püreesta avokaado koos sidrunimahla ja soolaga kreemjaks vahuks. Kaste 1 spl sojakaste 1 spl laimimahl 2 spl kerge majonees 1 tl Sriracha tšillikaste ettevaatlikult natuke seesamiõli 1 tl mesi Valmistamine: Sega komponendid kokku ja maitse. Lisa vajadusel oma maitse järgi komponente juurde, kuni oled saavutanud maksimaalselt hea tulemuse. Lõhe 200 g lõhe maitse järgi sool 1 spl sojakaste maiste järgi suhkur maitse järgi valge pipar 1 tl seesamiõli 1 tl Sriracha tšillikaste Valmistamine: Sega kõik komponendid omavahel ja masseeri lõhele peale. Lase lõhel marineeruda külmas 1-2 tundi. Lõika kalast pisikesed kuubikud ja serveeri. Kurgi kaaviar 300 g värske kurk 300 ml õli 1 leht želatiin Valmistamine: Värske kurgi mahla saad mahlapressi või blenderiga. Aja saadud mahl läbi sõela ja pane potti. Kuumuta mahla kuni 50 kraadini ja lisa želatiin. Lase jahtuda. Aseta õli kaussi ning seejärel sügavkülma hanguma. Õli peab olema paksem, kuid mitte täielikult külmunud. Nüüd lase pipetiga kurgivedelikku hangunud külma õlisse. Õlisse tekivad väiksed kurgivee pallikesed. Lase natuke aega neil seista. Kurna õli läbi sõela, et saaksid kurgi kaaviari kätte. Serveeri poke salat kihiti komponente taldrikusse ladudes. Naudi! PEAROOG Redang krevetid / karri / riis Krevetid 300 g hiidkrevetid või praadimiseks Valmistamine: Prae krevetid pannil võiga. Maitsestamiseks võist piisab! Riis 200 g riis 50 g India pähkel 10 g mustad seesamiseemned 1 tl sool maitseks paprikapulber Valmistamine: Keeda riis pehmeks ja serveeri mustade seesamiseemnetega. Riisi peale puista pannil kuumutatud india pähklit, mis on paprikapulbriga maitsestatud. Karri 2 keskmist sibulat 1 tk küüslauk pöidla suurune ingverijupp 1 spl punane karri 400 ml kookospiim 10 lehte värske koriander 100 g porgand 1 tk laim 30 g spinat 30 ml maitsestamata jogurt Fazeri Lapi leib kaeraga Valmistamine: Tükelda küüslauk, ingver, sibul ja porgand pisikeseks. Pruunista köögiviljad õlis ja lisa karri pasta ning kookospiim. Maitsesta kaste soola, laimimahla ja koriandriga (koriander lisa kõige lõpus.). Doseeri kõike just enda maitse järgi, ole karripastaga ettevaatlik. Maitses võiks olla tunda karrit, ingverit, küüslauku ja mõnusat laimi. Koriandri värskus saadab kenasti kõike lõpuakordina. Enne serveerimist lisa karrisse värske spinat, sega see kastmesse vahetult enne serveerimist. Lisa laimimahla ja tee viimane maitsestamine, kuni oled lõpptulemusega rahul. Serveeri riisi ja praetud Fazeri lapi leivaga. Kastmepudelist lase serveerides karri peale maitsestamata jogurtist triibud. Jogurt leevendab kenasti karri vürtsi. DESSERT Tagasi koju brita / marjad / passion Koogipõhi 2 tk munakollane 2 tk muna 160 g võid 160 g nisujahu 1,5 dl suhkur 2 tl küpsetuspulber Beseekiht 4 tk munavalge 2 dl suhkur 1 dl mandlilaastud Kreem 3 dl 35% vahukoor 250 g toorjuust 0,5 dl suhkur 1 pakk vaniljepuding (Tere) Kaunistuseks erinevad marjad piparmündilehed peedipulber Valmistamine: Sega jahu küpsetuspulbriga ja sulata või. Eralda munakollased ja -valged. Mikserda munakollased ja kaks tervet muna suhkruga helekollaseks vahuks. Alanda mikseri kiirust, nirista sisse sulanud või, jätka vahustamist, kuni mass on ühtlane. Lisa kahes osas jahu-küpsetuspulbrisegu ja mikserda mass ühtlaseks. Võta kaks 24 cm lahtikäivat koogivormi, kata küpsetuspaberiga ja määri võiga. Jaga tainas võrdselt kahte vormi. Beseekihi tegemiseks mikserda munavalged pehmeks vahuks. Nirista sisse suhkur ja jätka vahustamist, kuni munavalgemass on tugev. Jaga besee kaheks ja tõsta pool ühte vormi, teine pool teise vormi, raputa mõlemale kihile peale mandlilaastud. Küpseta põhjasid ükshaaval 180 C ahjus umbes 30 minutit. Katsu, kas munavalge kiht on pealt krõbe – siis on kook valmis. Eemalda vormist ja aseta jahtuma. Kreemi tegemiseks vahusta vahukoor suhkruga. Lisa toorjuustu ja sega juurde vaniljepuding. Tõsta üks koogipõhi serveerimisalusele ning kata 1/2 kreemi ja viilutatud maasikatega. Tõsta peale teine koogi kiht ja toimi samamoodi. Kaunista kook maasikate ja piparmündilehtedega. Kook muutub eriti maitsvaks ja mahlaseks, kui on saanud külmikus üleöö puhata. Toidud aitas täiuslikuks muuta:
Ivar Heinmaa — FOTO: TV3 Tagasivaade Kogenud rindereporter napist pääsemisest: tõmbasin pea eemale ning kuul lendas 20 cm kaugusele seina
Pilt on illustratiivne. — FOTO: 123rf.com Päevakaja LUGEJAKIRI I Eestlanna sai pangalaenu taodeldes šoki: miks neid avalikult kirjas pole?
Meenuta "Kättemaksukontori" tegelasi — FOTO: TV3 Kättemaksukontor RETROGALERII | Meenuta “Kättemaksukontori” peategelasi, kes on seriaalis fänne hullutanud
Anni Hallik — FOTO: TV3 Seltskond VIDEO | TikTokis laineid lööv Anni Hallik: mu enda sõbrad küsisid, kas olen jooma hakanud
Parimad robottolmuimejad — FOTO: Depositphotos.com Sisuturundus Parimad robottolmuimejad: 2024. aasta ülevaade
Kõigi aegade suurimad online kasiino võidud — FOTO: Jallacasino.ee Sisuturundus Kõigi aegade suurimad online kasiino võidud