Reklaam sulgub sekundi pärast

Tüümianiga kammkarbid maguskartuli ja granaatõunaga

Koostisosad: 3 kammkarpi Veidi värsket tüümiani Kuivatatud kardemoni Soola Pipart 1 keskmine maguskartul 100 ml piima 50 g võid 2 granaatõuna 1 sidrun 30 ml oliivõli 10 g seedermänni seemneid Rapsiõli   Valmistamine: - Koori maguskartul, lõika see väikesteks tükkideks ning keeda soolvees. - Eemalda granaatõunast seemned, pressi 2/3 seemneid mahlaks, ülejäänud jäta garneeringuks. - Rösti seedermänni seemned kuival pannil kuldpruuniks. - Kalla kastmepannile granaatõuna mahl, lisa kardemon. Kuumuta segu madalal kuumusel kuni see hakkab paksenema, seejärel eemalda pliidilt ning kurna sissejäänud seemned välja. Lisa 1 supilusikatäis sidrunimahla, oliivõli, soola ja pipart. Hoia serveerimiseni soojas. - Kuumuta piim ja või kastmepannil. - Püreesta keedetud kartul, lisa piimasegu ning sega ühtlaseks. - Puhasta kammkarbid, kuivata majapidamispaberiga ning seejärel maitsesta soola ja pipraga. - Kammkarpide valmistamiseks kuumuta pannil veidi rapsiõli koos tüümianiga. Prae kammkarpe mõlemalt küljelt 2-3 minutit kuni need on kuldpruunid. - Kui kõik on valmis, tõsta taldrikule kolm palli püreed, igaühele neist üks kammkarp. Piserda üle granaatõuna mahlaga, garneeri granaatõuna seemnete, seedermänni seemnete ja värske tüümianiga. Serveeri koheselt.