STAARID KÖÖGIS I Stefani šašlõkiretsept niidab jaanipäeval külalised jalust

Stefan
Foto: TV3

Tahad oma selle aasta jaanilauda erilisemaks muuta? Üllata oma külalisi Stefani kanašašlõki retseptiga, sest see sobib selle aasta jaanilauale panemiseks ideaalselt.

“Staarid köögis” rubriik toob lugejateni tuntud Eesti avaliku elu tegelaste parimad retseptid saatest “Joel Ostrati suur õhtusöök”, mida õpetuse järgi kodus omadele valmistada saab.

Armeenia juurtega Stefan teab täpselt, kuidas üks õige šašlõkk peab maitsema. Stefani isa peab Viljandis söögikohta, mis on võlunud külastajate südamed just suurepärase šašlõkiga.

Seega pole kahtlust, et retsept viib keele alla!

ŠAŠLÕKI RETSEPT:

  • 600 g kana kintsuliha
  • 5 g tšillipulber (Umami)
  • 1 tl köömned
  • 1 tl paprikapulbrit
  • 3 g kuivatatud oregano (Umami)
  • 3 spl oliiviõli
  • 200 g sibul
  • 1 terve sidrunimahl
  • 3 küünt küüslauku
  • Maitseks: Umami soolahelbed, pipar
  • 30 g lehtkapsas

Viiluta sibul ja küüslauk, sega kõik komponendid omavahel ja lisa sinna kanakintsud. Lase kõigel marineeruda ca 3-4 tundi. Grilli kanašašlõkk kuumal grillil 200-250 kraadi juures umbes 12 min igast küljest. Enne serveerimist lase šašlõkil puhata umbes 5-6 minutit. Ehmata soolas maitsestatud keevas vees lehtkapsast 2-3 min, serveeri lõpus koos šašlõki ja kartulitega.

LISANDID:

Baklažaanikreem

  • 300 g baklažaani
  • 1 tl aktiivsüsi (Umami)
  • 1 spl BBQ kastet
  • 1 spl tomatipastat
  • 50 g marineeritud punane paprika
  • 1 tl sidrunimahl
  • 1 spl mett
  • 3 g tšillipulber (Umami)

Grilli baklažaani 250 kraadi juures 15 minutit, siis pane see ahju 30 minutiks 200 kraadi juurde. Jahtunud baklažaanid pane koos ülejäänud komponentidega blenderisse, blenderda ühtlaseks kreemjaks massiks. Kuumuta ja sega kokku kanasašlõkiga, nii et kanatükid oleks musta värvi.

Ahjukartulid

  • 600 g värsket kartulit
  • 4 küünt küüslauku (noaga laiaks vajutatud)
  • 150 g oliiviõli
  • 10 g petersellilehti
  • 10 g tilli
  • Maitseks: Umami tšillipulber, sool, pipar

Lõika kartulid sektoriteks, lisa küüslauk, hakitud maitsetaimed, õli. Küpseta kartuleid ahjus 200 kraadi juures 35-40 minutit. Kui soovid krõbedamat tulemust, siis keera ahi kõige lõpus 250 kraadini ja küpseta kartuleid ca 5 minutit veel, kuni nad on kuldpruunid.

Remulaad

  • 200 g juursellerit
  • 35 g Dijon täisterasinepit
  • 1 tl kapparit
  • 25 g värske soolakurk
  • 1 spl sidrunimahl
  • 10 g värske koriander
  • 10 g petersellilehti
  • 150 g isetehtud majoneesi (tegemisõpetus allpool)

Majonees

  • 3 tk munakollast (suurt)
  • 1 spl Dijon täisterasinepit
  • 200 ml oliiviõli
  • 1 spl sidrunimahla
  • Maitsestamiseks: sool ja must pipar

Riivi seller ja soolakurk, haki juurde maitseroheline ja kapparid. Maitsesta mass soola ja pipraga. Valmista majonees. Selleks vahusta munakollased, sidrunimahl ja sinep. Hakka munakollase massile lisama 1 spl kaupa oliiviõli, samal ajal kogu aeg hoogsalt vispeldades. Kui majonees on valmis, maitsesta ja lisa salatile. Naudi salatit koos šašlõki ja kartulitega!

Juursellerikreem

  • 100 g juurseller
  • 50 g Tere võid
  • 200 ml Nopri täispiima
  • Maitsestamiseks: sool ja pipar

Keeda madalal kuumusel piimas juurselleri kuubikud pehmeks, lisa maitseained ja või ning blenderda valmis kreem. Serveerimisel lisa kreem juurselleri remulaadi peale.

Kommentaarid puuduvad