Reklaam sulgub sekundi pärast

2000 eurot üks öö! Suvine festival Pärnus lennutas majutuse hinnad pöörastesse kõrgustesse

Hinnaralli
Fotokollaaž: Rauno Liivand/kuvatõmmis

Sellel nädalavahetusel, 8. - 9. juuli toimub suvepealinnas Pärnus muusikafestival Beach Grind, kuhu on oodata tuhandeid külastajaid. Arusaadavalt on selleks ajavahemikuks tõusnud ka majutuse hinnad, ent neile pealevaadates võtavad pakutavad valikud suisa hinge kinni.

Loome hüpoteetilise olukorra: on perekond kahe lapse ja vanematega, kes soovivad veeta koos ühise puhkuse 8. - 10. juuli. Millist raha peaksid nad välja käima, kui nad sooviksid selle veeta Pärnus, kui samal ajal toimub Beach Grind?

Kortermajutused nöörivad kõige enam

Esimese hooga vaatab populaarselt majutusplatvormilt Airbnb vastu üsna nutune seis - perele kahe lapsega on pakkumises vaid 15 kohta!

Näib lausa uskumatuna, aga kõige kalleima korteri eest küsitakse ühe öö eest lausa 2000 eurot. See tähendaks, et kahe öö eest tuleks maksta üle 4000 euro. 

Kõige odavam valik oleks glamuurne telkimine, mis maksaks 132 eurot ühe öö eest. Küll aga asub see Pärnu linnast üsna kaugel ja tegemist on siiski kõigest telgiga, mitte korteriga.

Kui soovida siiski linnas majutuda, oleks kõige rahakotisõbralikum valik keskmes paiknev korter, mille eest küsitakse vaid 250 eurot ühe öö eest.

Airbnb
Foto: kuvatõmmis Airbnb lehelt

Hotelli enam ei mahugi

Vaadates teisele populaarsele majutusplatvormile Booking.com, kus valdavalt peaksid olema valikus hotellid, vaatab vastu pea et sama nukker vaatepilt: valida on vaid 29 majutuse vahel, millest valdav enamus on korterid.

Siinkohal on hinnad veidi paremad ja kõiguvad peamiselt 700 euro kandis kahe öö eest. Kõige krõbedam oleks majutuda jõeäärses korteris, mille eest küsitakse enam kui 1500 eurot.

Odavaima valikuna leiab antud keskkonnast linnas paikneva korteri, mille eest tuleks välja käia 400 eurot.

Booking
Foto: kuvatõmmis Booking.com lehelt

Välismaal on tunduvalt odavam puhata kui Eestis

Toome võrdluseks ka näiteks Itaalia pealinna Rooma. Kui see sama perekond valiks hoopis selle sihtkoha oma puhkuseks, saaksid nad oluliselt odavamalt läbi.

Majutusehinnad Rooma pealinnas Itaalias kõiguvad Airbnb platvormil 200-600 euro vahel täpselt samas ajavahemikus. 

Airbnb Roomas
Foto: kuvatõmmis Airbnb lehelt

Ka Booking.com leheküljelt vaatavad vastu oluliselt paremad numbrid: hotelli saab kätta üsna mõistliku hinnaga ja valikut on tunduvalt rohkem.

Booking.com
Foto: kuvatõmmis Booking.com lehelt

Kommentaarid puuduvad