Reklaam sulgub sekundi pärast

Keskkonnasõbralik tootmine lihatööstuses on võimalik – vaata, kuidas Karni seda teeb!

Sisuturundus

karni
Maitse Lõuna-Eestit — FOTO: Karni

Keskkonnasäästlikkus on ettevõtete jaoks üha aktuaalsem. Järjest enam panustavad tootjad keskkonnasaaste vähendamisse ning keskkonnahoiu suurendamisse. Samas saab ettevõtete positiivne mõju keskkonnale olla võimalikult suur vaid siis, kui vastutustundlik tegevus on läbimõeldud ja järjepidev.

Lõuna - Eestis, Põlvamaal tegutsev Arke Lihatööstus AS astub aina suuremaid samme jätkusuutlikuma ühiskonna poole.

KARNI kaubamärgi omanik Arke Lihatööstus AS on 100% Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mis on asutatud 1993 aastal.

Arke Lihatööstuse eesmärk on valmistada ja pakkuda tarbijale kõrge kvaliteediga, maitsvaid lihatooteid ning  toota neid nii keskkonnasõbralikult ja jätkusuutlikult kui võimalik.

Keskkonnasõbralikkus peegeldub ettevõtte mitmetes tegemistes ja tööprotsessides, alustades jätkusuutlikust mõtteviisist, lõpetades suuremahuliste investeeringutega keskkonnasäästlikematesse tehnoloogiatesse näiteks päikeseelektrijaama ehitus, jahutuse moderniseerimine, pakendamine, uued tootmisliinid, erinevad seadmed, termotöötlusahjud ja automatiseeritud pesuseadmed. Uute tehnoloogiate kasutuselevõtt aitab ettevõttel täita enda keskkonnaalaseid eesmärke.

Investeeringud on tõstnud tootmise efektiivsust ja vähendanud kulutusi materjalidele ja tööjõule.

Kasvuhoonegaaside heitkoguste vähendamiseks parimate alternatiivide seas on päikeseenergia kasutamine. Arke Lihatööstus on rajanud päikeseelektrienergia pargi, mis võimaldab elektrit toota säästlikumalt ning jätkusuutlikult, sest päikeseenergia on täielikult saasteainete jääkideta. 

Kuigi pakendeid ei saa täielikult vältida, siis osade toodete puhul saab neid vähendada. Investeeritud on pakendamisliinidesse, mis võimaldavad vähendada pakendamist plastikkarpide asemel kilepakenditesse. Kilepakend aitab vähendada tekkivat prügi kodudes ning logistikaahelas saab transportida korraga rohkem kui varasemalt. Nii jõuavad tooted tarbijateni üha jätkusuutlikumalt, sest nii vähendatakse süsihappegaasi emissiooni.

Jäätmeid käideltakse keskkonnale ja inimestele ohutul viisil. Tihe koostöö jäätmekäitlejatega aitab leida uusi viise jäätmete taaskasutamiseks.

Külmasüsteemides on täielikult üle mindud keskkonnasõbralikumale tehnoloogiale. CO2-baasil transkriitilised külmaseadmed on innovaatilised ja energiasäästlikud. Sellega vähendatakse keskkonnamõjusid ja ollakse jätkusuutlikumad.

Toodete parim kvaliteet on tagatud tänu täistsükliga tootmisele. Kõik tootmise etapid alates loomade esmatöötlemisest kuni valmistoodete pakendamiseni välja teostatakse ise.

Kasutatakse Eesti farmides kasvatatud toorainet. Tänu tooraine võimalikult lühikesele transpordi teekonnale ning täistsükliga tootmisele on tagatud toodete värskus ja kvaliteet ning võimalikult väike süsiniku jalajälg.

Arke Lihatööstus panustab rohelisemasse keskkonda mitte ainult praeguste, vaid ka tulevaste põlvede heaks.

Keskonnasäästlikult toodetud Karni kaubamärgi tooted leiad poelettidelt.

Näita 2 kommentaari

Kena lugeda,aga selle kõige juures kannatab toode ise,vähem liha ja rohkem ballast aineid ja pikem e ainete osakaal,kahju sellest mis inimestele sisse söödetakse.võiksite tutvuda toodete etikettitega.

Vasta

Ma ei söö seda toodangut,õudne

Vasta