Reklaam sulgub sekundi pärast

Anneli

ANNELI ON 31-AASTANE ETTEVÕTJA KOSELT! Ta on kahe lapse ema, kes tegeleb start-upidega, sõidab tsikliga ja peab lugu tervislikest küpsetistest. Ta üritab tavalist valget suhkrut ikka tervislike alternatiividega asendada. 1. SAADE - Läbida tuli fantaasiavoor, kus tuli valmistada värviküllaseid LAHTISEID SOOLASEID PIRUKAID! Kirsina todril sai tehtud ka imemaitsvat magusasõprade unistust - BROWNIET! Anneli küpsetised on teie ees! Siin ka imemaitsva kreveti-juustupiruka koostisosad! Koostisosad: 3,5 dl nisujahu 150 g taluvõid 2 munakollast (M suurus) soola 4 dl 20% hapukoort 2 muna 1 punane paprika 1 roheline paprika 1 kollane paprika 150 g ananassitükke (sobib ka konserv, aga mitte suhkruga) 600 g kooritud krevette (sobivad ka soolvees olevad) 350 g juustu (nt Eesti juust) 2 tl sidrunipipart suurem kimp tilli PROOVI JÄRGI ja ANNA TEADA, kas tuli sama hästi välja kui Annelil! ;)   2. SAADE -  Osalised said ülesandeks küpsetada UHKE KEEKS. Mitte lihtsalt kuiv brikett vaid mahlane, eriline ja peolauale sobiv. Tehnilise ülesandena tuli Antsu retsepti järgi küpsetada PÄHKLITEGA BESEERULL. Anneli sai hakkama maitsva "Martsipanikeeks apelsiniga" ja "Beseerulliga"! Tema küpsetised on teie ees. Siin ka maitsva "Martsipanikeeks apelsiniga" koostisosad! Koostisosad: 170 g taluvõid 0,5 dl pruuni roosuhkrut 4 muna (M) 300 g Kalevi martsipani 3 apelsini 3 dl nisujahu 1 tl küpsetuspulbrit 2 sl piima soola 100 g Karl Fazeri valget küpsetusšokolaadi 2 spl 2,5% piima 15 g valget tuhksuhkrut 1 tl vanillsuhkrut Proovi kodus teha ja vaata, kuidas välja tuleb! :)   3. SAADE - Osalejatel tuli valmistada šokolaadikooke ja sibulapirukaid. Anneli daimikook näeb väga isuäratav välja! Heida tema mõlemale küpsetisele pilk peale! Siin ka "Daimikook mustade ubadega" koostisosad: 200g võid 200g Coop 50% tumedat šokolaadi 4 muna suurus M 2,5 dl pruuni roosuhkrut 400 g musti ube (purgikonserv) soola 6 dl vahukoort 4sl kakaod (Kalev) 4 topeltpakki (1pk on 56g) Daimi šokolaadi Kohvi immutamiseks PROOVI ja ANNA TEADA, kas tuli sama hästi välja kui Annelil! ;)   4. SAADE - Saate neljas episood on pühendatud retromaitsetele. Maitsetele, mis kõigile juba lapsepõlvest tuttavad ja milleta ükski õige eestlase pidu ei möödu. Küpsetustandrile on kaasa võetud kolletunud kaustikud ning kokaraamatud, mis peaksid kindlustama võidu. Retrovooru hindamine üllatas kõiki. Kui eelmises saates nägime erinevaid käkke, siis sel korral on reas kohvikuväärilised meistriteosed. Jääb üle vaid loota, et nostalgiahõnguline tehniline ülesanne on sama edukas. Tuleb valmistada moskva saiake. Tõeline klassika, mis eeldab head läbisaamist pärmitainaga. Anneli täiendas oma purukooku tõeliste koduaia marjadega - milline armas lisaväärtus tema maitsvale koogile. Kohtunike arvates eisnes ta ka eeskujuliku "Moskva saiaga". Anneli küpsetised on teie ees! Siin ka Anneli "Marjakoogi" koostisosad! Põhi: 100 g võid 2 dl jahu 0,5 dl valget suhkrut soola 1 muna (M) Peale: 400 g kivideta kirsse (külmutatud) 150 g värskeid mustsõstraid 100 g värskeid punaseid sõstraid 150 g värskeid tikreid 1 spl tärklist Keedukreem: 1 muna (M) 300 ml 2,5% piima 3 spl jahu 2 tl vanillsuhkrut 2 spl valget suhkrut 2 spl taluvõid Purukate: 3 spl jahu 3spl fariinsuhkrut 50g võid Kui maitsev see kõik tundub! Proovi Sinagi kodus teha! ;)   5. SAADE - Valmistada tuli lustlik ja efektne tort laste sünnipäevaks, mille koostisainete hulgas pidi kindlasti olema kohupiim! Osalejatel paluti üllatada huvitavate kujundite, värvikirevuse ja tervisesõbralike lahendustega. Tehnilise ülesandena tuli valmistada Angeelika "Mustikamuffineid". Annelil on kahe tütre emana sünnipäevatortide küpsetamise kogemust kuhjaga. Tema läks kindla peale välja ja küpsetas printsessikoogi. Mitte suvalise roosa keeksi vaid uhke koogi, mille keskel kõrgus multikastaar ehk ponitüdruk Roosa Pirukas. Lisaks kaunile välimusele üritas Anneli hoida ka tervislikku joont. Ta asendas suhkru loodusliku magusaine steviaga. Tulemus oli fantastiline - ideaalne nii seest kui väljast. Pehme ja suussulav. Vaata kui uhke nägi välja Anneli "Printsessitort"! Lisaks õnnestusid Annelil ka "mustikamuffinid" suurepäraselt! "Printsessitort" on tõeline meistriteos! Vaata, kas õnnestub kodus järgi teha. ;)   6. SAADE - Sel korral lootsid osalised üllatustevaba päeva ja küpsetasid üht eestlaste lemmikut - pidusaia. Tehnilise ülesandena küpsetati üht imeilusat maiustust Angeelika kohvikust. Kavas olid Kadrioru luiged ehk kohupiimataskud, mis vormitud luigekujuliseks. Ülesanne oli tegelikult lihtne. Küpsetada tuli tuuletasku, mis mahutaks kohupiima, tekitada äralõigatud osast tiivad ning kinnitada sellele kõigele eraldi küpsetatud kaelake. Anneli valmistab "Toorjuustu-martsipani-õuna täidise ja iiriseglasuuriga pidusaia" ning saab kohtunikelt kiita, tubli viiene sooritus. Kadrioru luiged ehk kohupiimataskud õnnestuvad samuti, ta peab küll mitme pariiga katsetama, kuid saab lõpptulemusena täitsa luigelaadsed koogid. Vaata, millest Anneli pidusai koosnes: Koostisosad: 25 g pärmi 10 dl nisujahu 2 dl pruuni roosuhkrut 1 dl fariinsuhkrut 2 dl 35% vahukoort 2 tl kardemoni 1 tl soola 1 muna (M) 3 dl piima 130 g võid 600 g Otto toorjuustu 2 tl vanillsuhkrut 5 suuremat õuna 300 g Kalevi martsipani Proovi kodus teha ja anna teada, kuidas õnnestus! ;)   7. SAADE - Esimene ülesanne oli küpsetis kamast. Kõik osalised said kodus planeerida ja harjutada mingit küpsetist, mis põneval ja pidulikul moel sisaldaks kama. Tehnilise ülesandena võeti ette pealtnäha lihtne vastlakukkel. Angeelika kuklitesse kuulub tingimata kardemon. Lisaks oodati kakukeselt kohevust ja pehmust. Annelil valmis kama voorus uhke rullbiskviit, milles peidus metsmaasikad ja kodumaine mesi. Suhkrut ja nisujahu sellesse kooki ei pandud. Tulemuseks sai Anneli küpsetis mahlasuse eest kiita. Külaliskohtunik Ken Saanile ei mahtunud aga kuidagi pähe, miks kõik küpsetised kohtunike arvates mahlased peavad olema. Kuklitega Annelil nii hästi ei läinud, need hinnati lõpptulemusena jamaks. Anneli maitsvad küpsetised nägid välja sellised: Vaata, millest Anneli kamarullbiskviit koosnes! Põhi: 5 muna 7 spl rukkikama 3 spl vedelat Eesti mett soola Kreem: immutamiseks musta kohvi 400 g maitsestamata kohupiimatoru 200 g 35% koort 1 tl vanillsuhkrut 7 spl rukkikama 3 spl vedelat Eesti mett 1 tl sidrunimahla 600 g metsmaasikaid Peale: 200 g 35% koort 100 g maitsestamata kohupiimatoru 3 spl Eesti mett rohelist toiduvärvi Vaata, kas õnnestub kodus järgi teha!  :)