Reklaam sulgub sekundi pärast

Tim Gajser krooniti Soomes maailmameistriks, Kullaselt hooaja parim tulemus

Gajser

Motokrossi maailmameistrivõistluste kuueteistkümnes etapp toimus möödunud nädalavahetusel Soomes Hyvinkää krossirajal. Kaks etappi enne hooaja lõppu kindlustas MXGP klassi tiitlivõidu sloveen Tim Gajser (Honda).

Meie sõitjaid oli etapil stardis koguni neli, kuid ainsana pääses punktidele Harri Kullas (Yamaha), kes tuli etapi kokkuvõttes 14. kohale. 

Tanel Leok sai 23. koha, Karel Kutsar 25. koha ja Hardi Roosiorg 26. koha. Kogu esikolmik kuulus aga Yamaha tehasemeeskonnale, vahendab msport.ee

Esikoha sai 47 punktiga Coldenhoff, teine oli 40 punktiga Seewer ja kolmas 40 punktiga Renaux. Kuuenda koha saavutanud Gajseril on kaks etappi enne sarja lõppu Seeweri ees 104 punktiline edu ja sellega kindlustas ta endale viienda MM-tiitli. Kolmandale kohale tõusis etapivõidu Coldenhoff. 

MX2 klassis jätkub võitlus tiitli eest Jago Geertsi (Belgia, Yamaha) ja Tom Vialle´i (Prantsusmaa, KTM) vahel. Avasõitu juhtis algusest kuni lõpuni Geerts. Vialle lõpetas sõidu teisena ja Kay de Wolf (Holland, Husqvarna) kolmandana. Teine sõit algas Geertsile aga kukkumisega ja ta suutis viimaselt kohalt lõpuks seitsmendaks tõusta. Sõidu võitis aga tema suurim rivaal Vialle, teise koha sai de Wolf ja kolmanda koha Roan Van De Moosdijk (Holland, Husqvarna).

Etapi kokkuvõttes teensi esikoha 47 punktiga Vialle, teine oli 42 punktiga de Wolf ja kolmas 39 punktiga Geerts. Vialle suutis vahe Geertsiga nüüd 15 punktile vähendada. Kolmas on kokkuvõttes Simon Laengenfelder (Saksamaa, GasGas).